Comunicat de presă: Hoteluri sustenabile și competitive prin inovare în domeniul energiei - Hoteluri aproape Zero Energie 2015


COMUNICAT DE PRESĂ

 HOTELURI SUSTENABILE ȘI COMPETITIVE PRIN INOVARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI - HOTELURI APROAPE ZERO ENERGIE 2015

 CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ

În data de 24 iunie 2015, inițiativa europeană Hoteluri aproape Zero Energie (neZEH) a coordonat la Nisa (Franța) conferința internațională având ca temă “Hoteluri sustenabile și competitive prin inovare în domeniul energiei”.

Reunind peste 100 participanți și depășind 300 de vizualizări în mediul online, conferința a avut ca scop diseminarea beneficiilor și oportunităților inovării în energie, prin strategii ”aproape Zero Energie”, menite să stimuleze sustenabilitatea și competitivitatea în industria hotelieră
.




Discuțiile au vizat subiecte precum: oportunități și provocări în strategiile aproape Zero Energie, în cadrul sectorului hotelier; demonstrarea fezabilității în cazul Hotelurilor aproape Zero Energie; tranziția de la politicile care vizează Clădirile aproape Zero Energie către turism și orașe durabile; sustenabilitatea ca practică de marketing în industria hotelieră și creșterea gradului de conștientizare în rândul clienților.

Dintre invitații de marcă menționăm prezența: Comisiei Europene/EASME, UNWTO, HOTREC, UNEP, IFDD, TripAdvisor, Centrului pentru Dezvoltare Sustenabilă din cadrul Guvernului Muntenegru și multe alte instituții. Cu această ocazie, au participat și 3 dintre cele 16 Hoteluri Pilot neZEH: Hotel Cubix (România), Hotel Best Western Ajaccio Amirauté (Franța) și Hotel Natural Resort Amalurra (Spania), care au împărtășit experiențele proprii și primii pași realizați spre atingerea standardului neZEH - aproape Zero Energie.

Prin aducerea față în față a două sectoare interdependente, dar în general separate - turismul și eficiența energetică în clădiri - evenimentul a creat o platformă de dialog și inspirație pentru colaborări viitoare.

Prezentările susținute în cadrul Conferinței și înregistrările video sunt disponibile online: http://www.nezeh.eu/nezeh2015conference/presentations/index.html

 

Conferința neZEH 2015 este premergătoare evenimentului COP21, fiind parte a unei săptămâni dedicate temei “Clădiri, orașe și teritorii sustenabile pentru a face față provocărilor create de schimbările climatice”.

De asemenea, Conferința neZEH 2015 a fost etichetată ca eveniment “Energy day” în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW), fiind recunoscută ca o contribuție adusă discuțiilor și dezbaterilor care au avut loc pe întreg teritoriul european.

Inițiativa europeană neZEH

neZEH este un proiect finanțat de UE, având ca scop accelerarea ratei de renovare la scară largă a hotelurilor, pentru ca acestea să atingă standardul de Clădiri aproape Zero Energie (nZEB), prin consultanță tehnică acordată hotelierilor angajați în acest proces și demonstrare pe baza unor proiecte pilot în sectorul hotelier european. 16 hoteluri din 7 țări europene sunt în curs de a deveni Hoteluri neZEH. Aflați mai multe accesând www.nezeh.eu

ECHIPA neZEH:

 
 

CONTACT:
Technical University of Crete, Renewable and Sustainable Energy Systems Lab
Mrs Stavroula Tournaki • +30 28210 37861 • stavroula.tournaki@enveng.tuc.gr info@nezeh.euwww.nezeh.eu